Andiata x Pyratex®

Vi presenterar en kapselkollektion i samarbete med PYRATEX® som är skapad av ett innovativt och hållbart tyg.

PYRATEX® är ett europeiskt företag som tillverkar innovativa och miljöansvariga material. Alla deras fibrer är stickade i Europa och använder miljövänliga och utsläppssnåla metoder i all sin produktion, från fiber till färdigt tyg.

Framtidens badkläder

Badkläder har på grund av att de traditionellt har tillverkats av petroleumbaserad nylon och polyester länge betraktats som ett hinder för hållbarhet. I samarbete med PYRATEX® introducerar Andiata en ny innovation som lovar att nästan helt eliminera användningen av syntetiska material i badkläder.

I Andiatas kollektion vår/sommar 2023 presenteras deras första badklädeslinje: Milio, en svart endelad baddräkt tillverkad av biobaserade PYRATEX® Power 3-tyg. PYRATEX® Power 3 är tillverkat med hjälp av upplöst trämassa från ansvarsfullt skötta europeiska skogar och bearbetat med ett låggiftigt lösningsmedel. PYRATEX® Power 3 har liknande egenskaper som traditionella syntetiska badkläder – funktionalitet, retention och vattenabsorption. 

SHOPPA MILIO BADDRÄKT

Pyratex® Power 3

Tillverkad av biologiskt nedbrytbart mikrotencel och lyocell, PYRATEX® Power 3 material har en interlockstruktur som är utformad för att omsluta huden. Även om Power 3-materialet har liknande egenskaper som en traditionell baddräkt när det gäller funktionalitet och hållbarhet, har det en distinkt annorlunda känsla och textur. Det biobaserade tyget erbjuder också mer andningsförmåga och komfort än sitt syntetiska alternativ och kan bäras som vanliga kläder.

Andiata är engagerad i hållbarhet och är bland de första märkena som använder ett material som inte består av nylon och polyester för badkläder.

SHOPPA BEACH EDITION

Hållbarhet från fiber till tyg

Kapselkollektionen Andiata x Pyratex® innehåller bekväma vardagskläder tillverkade av Seacell - en blandning av regenerativa sjögräsbaserade fibrer och ekologisk bomull.

Den tång som används för materialet utvinns från Islands fjordar - den tvättas, torkas, mals noggrant och tillsätts till en NMMO-lösning av eukalyptusträ och cellulosa. Tångens positiva egenskaper bevaras permanent i den slutliga fibern, även efter flera tvättcykler.

I processen för att göra tång till fiber används inga kemikalier med metoder som sparar både energi och resurser.

PYRATEX® COLLECTION

Fördelar med Seacell-tyg

Tillverkningen av fibern och det färdiga tyget är hållbar, spårbar och har låga Co2-utsläpp. Tyget har antioxidativa egenskaper som frigör fria radikaler.

Fördelarna med tång, dess mineraler, aminosyror och vitaminer, bevaras i den färdiga produkten och har lugnande och antiinflammatoriska effekter på huden.

Fri frakt över 250 euro

Säkra betalningar & fria returer

Snabb leverans