VÅR HISTORIA

Det nordiska designhuset Andiata har sina rötter i Helsingfors, Finland. Varumärket grundades där 1986 av Tarja Rantanen, som fortfarande är huvuddesigner för varumärket. Andiata är känt för sitt oklanderliga skrädderi och fokus på detaljerna, där nordisk minimalism blandas med parisisk kvinnlighet.

Andiatas designstudio ligger i stadsdelen Vallila i Helsingfors, där designteamet har ett nära samarbete med förtagets egna mönsterkonstruktörer och sömmerskor för att tillverka hantverk av högsta kvalitet.

TARJA RANTANEN

Chefsdesigner & VD för ANDIATA


Tarja Rantanen etablerade sitt eget modemärke Andiata för att hon ville stärka kvinnor genom att skapa feminina men moderna plagg som passar alla åldrar. Hon är känd för sitt hårda arbete och sin noggranna smak, vilket är de mest värdefulla egenskaperna i modebranschen. Denna målmedvetenhet ledde Andiata till att bli ett av de främsta varumärkena inom mode i Finland. Tarjas oklanderliga öga för färg och passform gav henne några av de mest prestigefyllda modepriserna i Finland – det mycket framstående Gloria Fashion Award 1998, Kultainen vaatepuu, även kallat Golden Hanger Award, 2002 och Veuve Clicquot Business Woman Award 2011. Hennes engagemang och passion är fortfarande hjärtat i Andiata – att inspirera alla entreprenörskvinnor att fullfölja sina drömmar.

MATILDA MORELIUS

Designer


Matildas koppling till mode började när hon som spädbarn sov ovanpå högar av tyg i Andiatas designstudio. Hennes väg ledde henne sedan till modets huvudstad; Matilda tog nyligen examen från en prestigefylld Fashion Marketing School i Paris och tar nu mer ansvar i familjeföretaget. Den internationella atmosfären påverkade Matildas värderingar och visioner om klädindustrin. Steg för steg förnyar hennes ungdomliga vision varumärket, samtidigt som hon håller fast vid Andiatas kärnidentitet. Tillsammans med sin mamma fortsätter de att inspirera varandra och skapa varje plagg med kärlek.

Våra priser & utmärkelser

Gloria Fashion

Utmärkelse år 1998

KULTAINEN VAATEPUU

Utmärkelse från Finlands Mässa 2002

Veuve Clicquot Business Woman

Utmärkelse år 2011

Design From Finland

Utmärkelse år 2020